

Durant el segle XIX es va anar repoblant de mica en mica,
però no va ser fins a mitjans del segle XX que per motius del turisme no es va
començar a reconstruir la ciutat. Ja l’any 1976 (els 76 no li van bé a aquesta
ciutat), un nou terratrèmol va sacsejar de nou Antigua, tirant avall força de
les millores introduïdes.
No obstant, malgrat estar en una zona que durant molts anys
s’ha considerat molt insegura (durant el conflicte de Chiapas, l’altiplà de
Guatemala on es troba Antigua, la continuació de la regió Mexicana, també era
una zona convulsa) i els terratrèmols, no han evitat que es converteixi en un
dels focus turístics principals de Guatemala. Les seves esglésies
majoritàriament barroques, derruïdes o en procés de remodelació (a la foto, l'església de San Agustin, amb un mercat artesanal a fora), els seus
carrers d’ambient colonial, combinat amb la presència de comerços més
“occidentals”, són els interessos turístics de la que va ser la capital de Guatemala.

Molt bé. Ara ja coneixeu Antigua. Potser seria bo que us
expliqui que vaig-vam fer. Principis d’abril (1 i 2 d’abril). De bon matí, ens
vam dirigí en Picop (les pick up americanes). Com anàvem a la picop no és
objectiu d’aquesta entrada. Només us diré que em vaig cremar bastant i que ara
encara estic patint les conseqüències de la solana. Hores i hores sota el sol de
Guatemala han fet que em descami com a una serp. 7 hores de viatge d’anada i
set més de tornada.




El matí del diumenge 2 d’abril vam continuar passejant per
Antigua. La veritat és que es deixa passejar. I al migdia vam tornar. De nou 7
hores i pico d’infern de sol fins que, apropant-nos a Cobán ens va agafar la
pluja. Ja veieu, un viatge complet, un nou viatge.
Us deixo unes quantes fotos perquè gaudiu d’Antigua. A part
de les dues comentades, podeu veure diferents fotos dels carrers d'Antigua. Com diria la voluntària Zuriñe "en Antigua hay amor, mucho amor". Potser el sentiu veient les fotos, però segur que serà millor si us passeu per aquí.
La propera entrada, a petició del gran Edu, parlaré de
menjar. Sobretot del menjar que estic fent a Guatemala. Estic recollint fotos,
per poder fer-ho més gràfic. A veure què. I després... la pujada nocturna al
volcà Acatenango! Fantàstic. Fins aviat a tots.
¡¡Al final vas a encontrar en falta el cortado del Condal!!!, ... jajajajaja
ResponderEliminarPues va a ser que sí, porque no sólo es difícil obtener un espresso, cortado o no, sinó que es caro. Si te descuidas y pides un cortado, te cuesta tanto o más como en el Condal en un páis donde en general comer es muy barato.
EliminarComo te va por esas tierras? Veo que entretenido y como yo no te pondrás moreno en la vida;). Ponte cremita.
ResponderEliminarSe ve muy bonito Antigua y mereció la pena después del largo viaje en picop, no?
Se hace raro pensar que sea difícil o caro tomar un café en un país que es productor.
Un abrazo fuerte, besos de Maria y cuidate mucho. Y sigue informándonos de tu viaje.
Hombre unknown-Sergio. La cremita está sobrevalorada. Cómo mola pelarse. Un besazo a todos. Nos vemos pronto, pronto
Eliminar